Vesti

UVRA ima cilj da se srpske računovođe umreže u jedan sistem

4. sep. 2011. - Beograd


Srpsko udruženje vlasnika računovodstvenih agencija odlučilo se za primenu Billans rešenja prvenstveno zbog mogućnosti da se srpske računovođe umreže u jedan sistem koji će biti najnaprednji u Evropi.

Srpsko udruženje vlasnika računovodstvenih agencija odlučilo se za primenu ovog rešenja prvenstveno zbog mogućnosti da se srpske računovođe umreže u jedan sistem koji će biti potpuno konkurentan sa zemljama Evropske unije.

Slika 1 i 2: ugovor su podpisali Marjan Mrhar (Billans internacional), Jovan Beara (UVRA).

Mrežno rešenje Billans je ekonomičnije od klasičnih aplikacija i omogućuje sniženje troškova agencija za najmanje tri puta. Takođe, zbog organizacije u kojoj će sve agencije koristiti isti program, sniziće se cene komunikacije agencija sa svojim klijentima, obuke zaposlenih, nabavke licenci i druge opreme kao i troškovi prelazka na nove verzije programa.

Budući da će sve agencije raditi u istom mrežnom programu, olakšaće se rad računovođa, a sva iskustva u radu biće dostupna svim korisnicima. Ovaj program, zbog toga što radi preko interneta, biće dostupan korisnicima u svakom trenutku, a agencije i preduzetnici moći će istovremeno da rade sa istim podacima, čime će se ostvariti dodatne uštede. S obzirom na to da svi korisnici uvek rade sa istom bazom, podaci se trenutno ažuriraju.

Stručnjaci Billansa imaju veliko iskustvo i u samom vrhu su u razvoju evropskih internet računovodstvenih programa. Pored udruženja UVRA, koje je aktivni konsultant razvoju Billansa, u tom poslu su od samog početka učestvovale i najveće srpske računovodstvene agencije: Klaris, Beara, Tefter (Novi Sad), Vizija računovdstvo i KGB (Beograd), Mitrović (Šabac) i Acegan (Pančevo).

Ugovorom je predviđeno da i budući članovi udruženja UVRA imaju povoljne uslove saradnje, i to čak na period od 10 godina. Takođe, u pripremi je i zajednička savetnički internet sajt Billansa i UVRA-e, koji će predstavljati izvor informacija za preduzetnike i agencije u Srbiji.

Po rečima predsednika UVRA, Jovana Beare i direktora Billansa, Marjana Mrhara, postavljene ciljeve moguće je realizovati u naredne dve godine, a rezultati će biti sniženje troškova i formiranje poslovne društvene mreže koja će omogućiti bolju komunikaciju i razmenu znanja za računovodstvene agencije i njihove klijente.